Sfatul medicului
575 accesări 08 Decembrie 2020 0 comentarii

Corcoduşele îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare

Corcoduşele au un rol important în buna funcţionare a creierului, deoarece fosforul şi magneziul din compoziţia lor îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare. Ele pot fi consumate în diferite moduri, crude, în compoturi sau la acrirea diferitelor preparate. În cazul celor care doresc să scadă în greutate, corcoduşele sunt o alegere foarte bună, asta pentru că au un conţinut important de apă, o încărcătură calorică scăzută şi un efect revigorant şi tonic, mai ales atunci când sunt consumate în stare proaspătă, când acţiunea antioxidantă şi antiinflamatorie este cea mai puternică.

Specialiştii csid.ro spun că un pahar din acest suc natural de corcoduşe, băut înainte de masă, determină o stare de saţietate precoce şi accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Corcoduşele galbene, de exemplu, sunt bogate în beta-caroten, antioxidant cu efect împotriva radicalilor liberi, zeaxantină şi flavonoizi, cu rol hipocolesteroleminat şi antihipertensiv. Corcoduşele roşii (coapte) conţin licopen, nutrient cu rol în prevenirea bolilor canceroase cu proprietăţi antivirale şi antiinflamatorii. Cu un aport generos de vitamina C şi fier, corcoduşele pot preveni şi trata anemiile, precum şi stările de oboseală şi epuizare. De asemenea, întăresc sistemul imunitar, dar pot face minuni şi pentru răni. Astfel, compresele îmbibate în sucul proaspăt al acestor fructe se aplică pe acestea timp de câteva minute.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.