Sursa foto Metro

Sursa foto Metro
Sursa foto Metro
Sfatul medicului
738 accesări 26 August 2020 0 comentarii

Creșterea în greutate nu se datorează, neapărat, alimentației

Sunt situații în care unele persoane se îngrașă chiar dacă au obiceiuri alimentare sănătoase. Desigur, acest aspect este extrem de frustrant, dar medicii spun că cei în cauză ar trebui să-și îndrepte atenția către alți factori, pentru a vedea unde este problema cu adevărat.

De exemplu, multe medicamente antidepresive duc la creșterea în greutate, susțin specialiștii elytis.ro. Dacă nu luați pastile, există studii care demonstrează că există o legătură între depresie și creșterea în greutate.

Totodată, există o listă lungă de medicamente care pot provoca creșterea în greutate: anticoncepționale, medicamente pentru terapie hormonală, steroizi, beta-blocante pentru bolile de inimă și tensiunea arterială, medicamente anti-convulsii, unele medicamente pentru migrenă și arsuri la stomac etc.

În plus, deficiența de magneziu, fier sau vitamina D poate compromite sistemul imunitar și poate scădea nivelul de energie sau modifica metabolismul în feluri în care să îngreuneze respectarea unui stil de viață sănătos. Astfel, de cele mai multe ori, veți încerca să compensați crescând consumul de cafeină, dulciuri și carbohidrați simpli. Ca urmare, mergeți la medic și, la recomandarea acestuia, faceţi un set complet de analize, dar mai ales pentru a identifica orice tip de deficit, pe care încercați, după aceea, să îl compensați fie printr-o dietă adecvată, fie cu ajutorul suplimentelor alimentare recomandate de specialist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.