Sursa foto: Raise Smart Kid

Sursa foto: Raise Smart Kid
Sursa foto: Raise Smart Kid
Părinţi
1040 accesări 11 Februarie 2020 0 comentarii

Cu ochelari, de mici. Cât de periculoase sunt telefoanele şi tabletele, la copii

Tabletele şi telefoanele inteligente au intrat de mult timp pe mâna copiilor care, pe măsură ce învaţă să le folosească, devin tot mai dependenţi de aceste dispozitive. Nu este nimic rău ca cei mici să fie în pas cu tehnologia, însă medicii avertizează că acestea nu sunt jucării, iar timpul petrecut în faţa ecranului trebuie limitat, altfel vederea copiilor poate fi afectată serios.

E bine de ştiut că ochii adulţilor sunt diferiţi de cei ai copiilor, în sensul în care, pe măsură ce înaintăm în vârstă, cristalinul devine mai rezistent la lumina albastră emisă de ecranele dispozitivelor electronice. În timp, expunerea frecventă şi îndelungată la surse de lumină albastră poate avea efecte nocive asupra retinei celor mici.

Astfel, dacă în trecut miopia apărea la copii şi adolescenţi din cauza cititului de aproape, mai ales la lumină slabă sau artificială, acum se pare că telefoanele şi tabletele sunt principalii factori de risc. Dr. Eliza Avram, medic primar oftalmolog, sfătuieşte părinţii să nu-şi lase copiii să petreacă prea mult timp în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

„Părinţii trebuie să-i urmărească pe copii, încă de la vârsta de trei ani, să observe dacă le fug ochii sau dacă nu văd la distanţă şi să vină cu ei la medic, astfel încât tratamentul de corecţie optică să înceapă din timp”, declară medicul oftalmolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.