17 Decembrie 2019
1170 accesări
0 comentarii

Mulţi oameni nu cunosc efectele miraculoase ale cuişoarelor, care nu au doar un gust foarte bun în mâncare, ci au o mulţime de beneficii pentru sănătate. Specialiştii spun că acestea reprezintă o sursă extraordinară de antioxidanţi, mangan, vitamina K. În acelaşi timp, aceste bobiţe au efect antifungic, antibacterian, antiseptic şi analgezic şi luptă împotriva cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.

Totodată, cuişoarele ne pot ajuta pentru a combate diabetul, pentru că reduc concentraţia de glucide din sânge. De reţinut că aceste mici fructe condimentate au efect asupra celulelor canceroase de mai multe tipuri. Spre exemplu, există studii care arată că ele pot lupta eficient cu cancerul pulmonar, combat stresul şi alungă depresia.

În plus, cuişoarele reduc inflamaţiile, având proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. În cazul în care aveţi probleme cu dantura, cuişoarele vă vin, iar, în ajutor, reducând durerile. Pe de altă parte, ele taie greaţa şi îmbunătăţesc digestia, eliminând diareea, balonările şi durerile de stomac.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU