Sfatul medicului
349 accesări 07 Octombrie 2019 1 comentariu

Culoarea urinei arată cât de sănătoşi sunteţi

În cazul în care nu ştiaţi, culoarea urinei poate da de gol anumite afecţiuni de care suferiţi, dar de multe ori este doar un simptom, de aceea este indicat să mergeţi la medic pentru analize amănunţite.

Spre exemplu, urina incoloră este un semn al consumului excesiv de apă. Prin urmare, este indicat să reduceţi cantitatea de lichide. Dacă urina este de culoare galben transparent, nu aveţi motive de îngrijorare.

Specialiştii spun că urina de culoare galben închis poate fi un semnal că aveţi nevoie de hidratare, deci beţi mai multă apă. Acelaşi lucru este valabil în cazul în care urina are culoarea mierii.

Culoarea maronie a urinei poate semnala afecţiuni ale ficatului sau deshidratare severă.

Urina de culoare roz sau roşiatică este un rezultat al faptului că aţi consumat alimente precum sfeclă roşie sau afine, care au niveluri crescute de pigmenţi care le conferă culoarea. Trebuie avut grijă, însă, pentru că, dacă nu aţi consumat astfel de alimente, este posibil să aveţi sânge în urină, să suferiţi de probleme renale, tumori, infecţii de tract urinar, probleme cu prostata sau chiar intoxicaţie cu mercur.

Urina portocalie este un semn de deshidratare sau probabil aţi mâncat alimente portocalii, însă poate fi şi un semn că există o problemă cu ficatul sau vezica biliară. Şi urina verde ar putea trage un semnal de alarmă că în organism există anumite bacterii sau medicamentele pe care le luaţi pot avea efecte adverse.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

13 februarie Crina
Culoarea urinei

Buna ziua am si eu o mica problema am urina de culoarea unui ceai de zahăr ars am băut apa vad k sa deschis în galben stiti cumva e cv grav am citit pe net si scrie fel si fel de cazuri

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.