Sfatul medicului
232 accesări 10 Octombrie 2018 0 comentarii

Culoarea urinei vă arată cât de sănătoși sunteți

Specialiștii susțin că urina incoloră este un semn al consumului excesiv de apă. Prin urmare, este indicat să reduceți cantitatea de lichide.

Urina de culoare galben transparent este normală, deci nu aveți motive de îngrijorare. Apoi, urina de culoare galben închis poate fi un semnal că aveți nevoie de hidratare, deci beți mai multă apă. Același lucru este valabil în cazul în care urina are culoarea mierii.

Culoarea maronie a urinei poate semnala afecțiuni ale ficatului sau deshidratare severă, este de părere dr. Amalia Bordea, medic de familie. Așa că încercați să beți mai multă apă și mergeți la medic dacă nu există schimbări, chiar și după ce vă hidratați suficient.

Urina de culoare roz sau roșiatică este un rezultat al faptului că ați consumat alimente precum sfeclă roșie sau afine, care au niveluri crescute de pigmenți care le conferă culoarea. Trebuie avut însă grijă pentru că, dacă nu ați consumat astfel de alimente, este posibil să aveți sânge în urină, să suferiți de probleme renale, tumori, infecții de tract urinar, probleme cu prostata sau chiar intoxicație cu mercur.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.