Remedii naturiste
424 accesări 10 Mai 2019 0 comentarii

Cum ajută Aloe Vera la tratarea căderii excesive a părului

Căderea excesivă a părului este o problemă cu care se confruntă numeroase femei, indiferent de vârstă, iar cauzele sunt multiple, de la anumite afecțiuni ascunse, stres, până la folosirea unor produse cosmetice nepotrivite, care agresează rădăcina firului de păr prin substanțele chimice conținute, conform csid.ro.

Există însă şi vești bune privind această problemă, şi anume existența a numeroase tratamente naturiste pe care le putem încerca la noi acasă. Unul dintre remediile folosite în afecțiunile părului este Aloe Vera, întrucât conține multe vitamine şi minerale esențiale pentru sănătatea părului, planta fiind cunoscută pentru stoparea căderii parului şi favorizarea regenerării acestuia.

Beneficiile utilizării tratamentelor cu Aloe Vera sunt faptul că aceasta elimină seboreea şi mătreața, stimulează ciclul de creștere a părului, desfundă porii părului, hidratează scalpul părului, echilibrează nivelul PH-ului şi îmbunătățește aspectul acestuia. Aplicată local, Aloe Vera ajută la combaterea a două afecțiuni ale scalpului care generează căderea părului, mătreața şi dermatita seboreică. Ambele pot bloca porii şi irita foliculii piloși, care încetinesc creșterea părului sau produc fire de păr mai subțiri, iar menținerea unui scalp sănătos este esențială pentru prevenirea căderii părului.

Deși șampoanele şi balsamurile par a fi cea mai ușoară şi simplă soluție, cercetările în domeniu au arătat că cea mai eficientă metodă este aplicarea direct pe scalp a gelului natural de Aloe. Este nevoie să fie lăsat să acționeze cel puțin 30 de minute sau chiar şi peste noapte, fiind spălat a doua zi.

Ca în orice tratament cu remedii naturiste, este nevoie de timp pentru a vedea rezultate. Ameliorarea simptomelor are loc în câteva săptămâni dacă utilizezi frecvent remediile date, iar odată ce planta a acționat suficient asupra scalpului, se va observa o reducere progresivă a căderii părului, pentru ca apoi să înceapă regenerarea acestuia.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.