Familie
316 accesări 10 Aprilie 2018 0 comentarii

Cum poate arăta părul bebeluşului comparativ cu cel al părinţilor

Medicii susţin că părul bebeluşului nu este neapărat o trăsătură care se poate moşteni de la părinţi. În multe situaţii, se întâmplă ca cel mic să moştenească trăsăturile bunicilor sau ale unchilor, ajungând să aibă până şi buclele de care părinţii nu s-au putut bucura. Totuşi, nu trebuie să vă faceţi speranţe.

Părul drept nu se va mai ondula niciodată, iar această trăsătură devine vizibilă încă din primul an de viaţă.

În schimb, culoarea părului se va mai putea închide în timp. Pentru a vedea care va fi nuanţa părului copilului, este suficient să îi priviţi culoarea genelor şi sprâncenelor, întrucât podoaba capilară se va schimba în aşa fel încât să ajungă la nuanţa acestora. Spre exemplu, în primul an de viaţă, părul bebeluşului va pica destul de mult, având loc o schimbare a structurii capilare a acestuia.

Cum este şi normal, apare şi creşterea, dar aceasta se va face destul de dispersat, mai mult în creştet. Cu toate acestea, vor exista goluri de păr ce vor putea fi acoperite în timp.

De cele mai multe ori, specialiştii sunt de părere că părul, la fel ca şi dinţii, este mai sănătos dacă va creşte mai încet. Aşa că, evitaţi să vă tundeţi zero copilul în primele luni de viaţă, întrucât nu este decât o altă legendă bătrânească.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.