13 Aprilie 2017
1733 accesări
0 comentarii

Hepatita virală E (HEV) nu este la fel de cunoscută ca celelalte forme de hepatită (A, B, C), însă, dar şi aceasta are efecte dezastruoase asupra organismului.

Pentru că se transmite pe cale digestivă, prevenirea infectării se face prin consumul de apă potabilă, din surse sigure, spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor şi gătirea corectă a peştelui. Uzual, această hepatită este autolimitată, dar poate determina forme fulminante, soldate cu deces, în special la gravide. Conform OMS, în fiecare an apar 20 milioane de infecţii cu virusul hepatitic E, peste 3 milioane de cazuri de hepatită E şi 56.600 de decese.

„Hepatita virală E este transmisă preponderent pe cale digestivă (în special prin apă contaminată), are o răspândire universală. Prevenţia se bazează pe menţinerea potabilităţii apei, a condiţiilor corecte de sanitaţie, pe respectarea regulilor de igienă personală şi pe evitarea consumului de peşte insuficient prelucrat termic, a fructelor şi legumelor necurăţate de coajă, în special în ţările endemice. În anul 2011, China a produs primul vaccin pentru profilaxia hepatitei virale E, care nu este disponibil momentan la nivel mondial”, a declarat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Taguri articol: boli şi afecţiuni hepatita igienă loti popescu vaccin virus infecţii oms

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU