Somnul
4711 accesări 08 Iulie 2016 0 comentarii

Cum poţi stabili programul de somn al bebeluşului

Perioada imediată după naştere poate fi obositoare şi stresantă pentru proaspăta mămică. De ce? Pentru că foarte mulţi bebeluşi preferă să doarmă foarte mult pe timpul zilei, iar noaptea stau treji, iar mama împreună cu ei. Medicii specialişti spun că acest lucru se întâmplă deoarece bebeluşii nu ştiu să facă diferenţa dintre zi şi noapte şi de aceea programul lor de somn este dezorganizat.

Structurarea unui program de somn corect îi revine mamei, lucru care poate duce la o odihnă mai bună, atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş.

„Pentru a ţine copilul treaz cât mai mult pe timpul zilei, mama, împreună cu nou-născutul, trebuie să facă plimbări în aer liber, iar zgomotele stradale îl pot ţine pe acesta treaz. Lumina din timpul zilei îl poate ajuta pe micuţ să îşi regleze singur programul de somn. Când acesta adoarme, în cameră nu trebuie să fie obscuritate totală, iar ceilalţi membri ai familiei nu trebuie să meargă pe vârfuri, de frică să nu îl trezească. Acesta va face astfel diferenţa între zi şi noapte. A nu se înţelege greşit, copilul trebuie să doarmă şi ziua, pentru a nu fi surescitat. Lipsa somnului, în timpul zilei, poate constitui un factor de stres pentru cel mic. Seara, pentru ca bebeluşul să doarmă cât mai mult, înainte de culcare, trebuie hrănit şi îmbăiat “, ne explică dr. Liliana Banioti, medic pediatru.

Taguri articol: bebe

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.