11 Decembrie 2017
1224 accesări
0 comentarii

Copiii dumneavoastră au imunitatea scăzută şi nu ştiţi ce trebuie să faceţi? În primul rând, oferiţi-le celor mici zi de zi produse care îi ajută să îşi crească imunitatea.

Potrivit dr. Ionica Ciortan, medic pediatru, cele mai importante sunt fructele şi legumele proaspete, aşa că se recomandă zilnic cinci porţii de fructe şi de legume.

„Fitonutrienţii din aceste alimente îi menţin sănătoşi pe cei mici. Oferiţi copiilor sucuri naturale preparate în casă, proaspete şi diversificate,

înainte cu o oră sau imediat după masă. Apoi, probioticele sunt bacterii benefice pentru organism, acestea trăind în intestinul subţire. Acestea îmbunătăţesc digestia şi stimulează imunitatea, ajută tractul digestiv şi elimină toxinele. În plus, le puteţi oferi copilului un pahar de iaurt organic integral cu bucăţele de fructe proaspete pe deasupra”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Ionica Ciortan.

Medicul spune că trebuie evitat să le daţi copiilor alimente bogate în conservanţi, aditivi şi zahăr, întrucât toate acestea fac ca organismul să devină vulnerabil în lupta cu viruşii şi bacteriile.

„Învăţaţi-i pe cei mici să aleagă alimentele integrale, proaspete în locul celor procesate. Îi puteţi ajuta pe cei mici să fie feriţi de răceală şi de gripă dacă le administraţi suplimente nutritive pe bază de plante sau vitamine, dar nu înainte de a consulta medicul pediatru”, a explicat specialistul.

De asemenea, uleiul din ficat de peşte ajută asimilarea unor vitamine importante în organism, precum vitamina A, D şi K. În privinţa vitaminei C, aceasta se găseşte sub formă de capsule, pudră sau masticabilă. Desigur, şi zincul joacă un rol foarte important în stimularea imunităţii.

„Echinaceea este o plantă de-a dreptul miraculoasă. Chiar dacă nu este recomandată în timpul alăptării şi copiilor mai mici de doi ani, efectele sale benefice în lupta cu viruşii şi bacteriile au fost certificate şi sunt foarte apreciate. Miezul de nucă conţine acizi graşi omega 3, care ajută organismul să lupte cu boala. Acizii graşi omega 3 scad riscul de infecţii respiratorii la copii. Miezul de nucă poate fi servit la micul dejun alături de cereale sau ca şi gustare. Carnea slabă constituie o sursă foarte bună de proteine şi de zinc. Proteinele ajută organismul să lupte cu boala. Mai mult de atât, zincul din carnea slabă ajută globulele albe să lupte cu infecţiile”, a mai spus medicul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU