Sfatul medicului
512 accesări 09 Ianuarie 2018 0 comentarii

Cum putem creşte imunitatea copiilor

Copilul dumneavostră are imunitatea scăzută? Vă frământă acest lucru şi nu ştiţi ce trebuie făcut?

„Oferă-i zi de zi produse care îl ajută să îşi crească imunitatea. Cele mai importante sunt fructele şi legumele proaspete. Se recomandă zilnic cinci porţii de fructe şi de legume, întrucât fitonutrienţii din aceste alimente îl menţin sănătos pe cel mic. Oferiţi copiilor sucuri naturale preparate în casă, proaspete şi diversificate, înainte cu o oră sau după masă. De asemenea, probioticele sunt bacterii benefice pentru organism, acestea trăind în intestinul subţire, îmbunătăţind, astfel, digestia şi stimulând imunitatea. Acestea ajută tractul digestiv şi elimină toxinele”, a declarat pentru „Cuget Liber”, dr. Ionica Ciortan, medic pediatru.

Aceasta a mai spus că este foarte bine să le oferiţi celor mici un pahar de iaurt organic integral cu bucăţele de fructe proaspete pe deasupra.

Specialistul a precizat că trebuie neapărat evitate alimente bogate în conservanţi, aditivi şi zahăr. Toate acestea fac ca organismul să devină vulnerabil în lupta cu viruşii şi bacteriile.

De asemenea, copiii pot fi feriţi de răceală şi de gripă şi prin administrarea unor suplimente nutritive pe bază de plante sau vitamine, dar nu înainte de a consulta medicul pediatru. Apoi, uleiul din ficat de peşte ajută la asimilarea unor vitamine importante în organism, precum vitamina A, D şi K.

„Vitamina C se găseşte sub formă de capsule, pudră sau masticabilă. Zincul joacă un rol foarte important în stimularea imunităţii. Echinaceea este o plantă de-a dreptul miraculoasă. Chiar dacă nu este recomandată în timpul alăptării şi copiilor mai mici de doi ani, efectele sale benefice în lupta cu viruşii şi bacteriile au fost certificate şi sunt foarte apreciate. Totodată, miezul de nucă conţine acizi graşi omega 3 care ajută organismul să lupte cu boala. Acizii graşi omega 3 scad riscul de infecţii respiratorii la copii. Miezul de nucă poate fi servit la micul dejun alături de cereale sau ca şi gustare. Şi carnea slabă constituie o sursă foarte bună de proteine şi de zinc, proteinele ajutând organismul să lupte cu boala. Mai mult de atât, zincul din carnea slabă ajută globulele albe să lupte cu infecţiile”, a explicat dr. Ciortan.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.