Sfatul medicului
448 accesări 31 Octombrie 2019 0 comentarii

Cum putem să încetinim îmbătrânirea tenului

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, nivelul de hidratare al pielii scade, iar tenul devine mai sensibil. Aşa se face că, pentru păstrarea aspectului tânăr al tegumentului şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pot fi folosite câteva metode simple.

Cel mai important lucru este acela de a consuma foarte multă apă. Corpul uman conţine 60% apă, iar activităţile zilnice consumă această rezervă, care trebuie refăcută. Pentru o piele netedă şi proaspătă, dar şi pentru a elimina toxinele din organism este foarte important să fie consumate cel puţin opt pahare de apă pe zi.

Pe de altă parte, cercetările au arătat că stresul mental accelerează procesul de îmbătrânire. Astfel, în situaţii de stres, persoanele îşi pierd echilibrul natural al corpului care controlează secreţia de hormoni, refacerea celulelor şi a colagenului. Yoga, respiraţia profundă şi meditaţia reduc stresul, oxigenează creierul, stimulează circulaţia şi creşte nivelul de energie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.