18 Decembrie 2017
1901 accesări
0 comentarii

O moacă supărată întristează şi părinţii aşa că, cel mai bine este să avem un bebeluş fericit tot timpul. Tocmai de aceea, specialiştii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” recomandă ca momentele în care aveţi grijă de cel mic să fie prilejul şi pentru a crea o conexiune specială.

„Atunci când îl hrăniţi, priviţi-l în ochi. Când îi schimbaţi scutecul, vorbiţi cu el şi spuneţi-i ce faceţi şi de ce. Când îi daţi să mănânce alimente solide, zâmbiţi-i şi vorbiţi cu el. Apoi, oferiţi-i micuţului câteva momente de independenţă. Bebeluşul are o misiune, fie că învaţă să-şi mişte mâna sau încearcă să se rostogolească. El are un obiectiv pe care încearcă să-l îndeplinească. Vă iubiţi micuţul şi vreţi să îl luaţi în braţe, vreţi să îl pupaţi în fiecare secundă, dar el are nevoie şi de timpul lui pentru a-şi dezvolta îndemânarea”, au explicat medicii.

Înainte de toate, părinţii nu trebuie să uite că trebuie să vorbească mereu cu bebeluşii, pentru că ei învaţă de la adulţi. Deci, cu cât vorbiţi mai mult, cu atât ei vor învăţa mai repede.

În plus, dacă cel mic plânge, nu trebuie luat imediat în braţe, pentru că făcând acest lucru, el se învaţă cu nevoia de a fi „salvat” mereu şi mai ales cu ideea că nu poate rezolva probleme şi singur.

„Observaţi-l preţ de câteva secunde pentru a vă da seama dacă are nevoie de ceva şi de ce plânge. Câteodată este de ajuns să vă audă vocea sau poate fi frustrat că nu poate atinge ceva. Uneori este suficient doar să vă aşezaţi lângă bebeluş şi să vorbiţi cu el”, au mai spus medicii de la „Euromaterna”.

Nu în ultimul rând, cel mic trebuie scos la plimbare în natură, pentru că bebeluşilor le place să vadă copacii cum se mişcă în vânt şi păsările cum zboară.

„Încercaţi să îi oferiţi asta micuţilor voştri în fiecare zi. Veţi fi uimiţi de efectele benefice pe care le are aerul proaspăt şi natura”, este sfatul specialiştilor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU