Sfatul medicului
269 accesări 14 Iunie 2018 0 comentarii

Cum puteţi creşte imunitatea copiilor. Zincul şi proteinele ajută organismul

Cel mic nu are un sistem imunitar foarte bun? Este mai sensibil şi contactează bolile mult mai uşor ca alţi copii de vârsta lui? Iată ce trebuie să faceţi! Cele mai importante în dieta lui sunt fructele şi legumele proaspete. Se recomandă zilnic cinci porţii de fructe şi de legume, pentru că fitonutrienţii din aceste alimente îl menţin sănătos pe cel mic. În plus, oferiţi-le copiilor sucuri naturale preparate în casă, proaspete şi diversificate, înainte cu o oră sau după masă.

Potrivit dr. Ionica Ciortan, medic specialist pediatru, şi probioticele sunt bacterii benefice pentru organism, acestea trăind în intestinul subţire şi contribuie la îmbunătăţirea digestiei şi stimularea imunităţii.

„Acestea ajută tractul digestiv şi elimină toxinele. Puteţi să îi oferiţi copilului un pahar de iaurt organic integral, cu bucăţele de fructe proaspete pe deasupra. Apoi, evitaţi să îi dai copilului alimente bogate în conservanţi, aditivi şi zahăr. Toate acestea fac ca organismul să devină vulnerabil în lupta cu viruşii şi bacteriile. Învăţaţi-l pe cel mic să aleagă alimentele integrale, proaspete în locul celor procesate”, a explicat medicul.

În acelaşi timp, trebuie avut grijă ca micuţul să fie ferit de răceală, prin administrarea unor suplimente nutritive pe bază de plante sau vitamine, dar nu înainte de a consulta medicul pediatru. Spre exemplu, uleiul din ficat de peşte ajută asimilarea unor vitamine importante în organism, precum vitamina A, D şi K. Vitamina C se găseşte sub formă de capsule, pudră sau masticabilă.

Şi zincul joacă un rol foarte important în stimularea imunităţii, iar aici putem vorbi despre echinaceea, care este o plantă de-a dreptul miraculoasă.

„Chiar dacă nu este recomandată în timpul alăptării şi copiilor mai mici de doi ani, efectele sale benefice în lupta cu viruşii şi bacteriile au fost certificate şi sunt foarte apreciate. Miezul de nucă conţine acizi graşi omega 3, care ajută organismul să lupte cu boala. Acizii graşi omega 3 scad riscul de infecţii respiratorii la copii. Miezul de nucă poate fi servit la micul dejun, alături de cereale sau ca şi gustare. Totodată, carnea slabă constituie o sursă foarte bună de proteine şi de zinc. Proteinele ajută organismul să lupte cu boala. Mai mult de atât, zincul din carnea slabă ajută globulele albe să lupte cu infecţiile”, a completat dr. Ciortan.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.