Sfatul medicului
224 accesări 18 Iunie 2018 0 comentarii

Cum puteți scăpa de febra musculară

Febra musculară poate fi resimțită sub forma unei dureri puternice și un tonus ridicat la nivelul unui mușchi care tocmai ce a fost pus la treabă. Fie că este provocată de un antrenament intens, practicarea unui sport nou sau pur și simplu efortul din timpul zilei, febra musculară apare de obicei cu o mică întârziere și își atinge apogeul maxim în interval de 24-72 de ore după efort.

Nu este o senzație deloc plăcută, dar cea mai mare problemă pe care o creează febra musculară este că vă poate ține departe de efectuarea exercițiilor zilnice constante. Așa că, nici să nu vă gândiți să forțați mușchii în aceste condiții, pentru că pot apărea probleme și mai serioase, precum întinderile sau rupturile musculare.

Pentru a evita neplăcerile create de febra musculară apărută după o sesiune de exerciții intense, folosiți bicarbonatul de sodiu. Potrivit specialiștilor, acumularea de acid lactic în celula musculară este considerat factorul responsabil pentru febra musculară apărută atunci când facem mișcare. Drept urmare, bicarbonatul de sodiu vă poate ajuta să neutralizați acidul produs în urma unei sesiuni intense de fitness. Trebuie doar să dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă și să beți amestecul înainte de a începe antrenamentul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.