Sfatul medicului
226 accesări 11 Iunie 2018 0 comentarii

Cum puteţi scăpa de nasul înfundat

De cele mai multe ori, nasul înfundat nu ne trimite la doctor, dar nici nu ne dă pace să respirăm sau să dormim cum trebuie. Medicii spun că aerul condiţionat, virozele, aerul uscat dintr-o anumită încăpere sunt doar câţiva dintre factorii care duc la această congestie nazală. Pentru a scăpa de acest sentiment sâcâitor, puteţi recurge, însă, la câteva remedii, la îndemâna oricui. Chiar dacă este vară, încercaţi să faceţi o baie fierbinte, pentru că aceasta vă va ajuta foarte mult la desfundarea nasului.

După aceea, vă puteţi face un ceai de mentă sau ghimbir, care decongestionează şi relaxează nasul. Apoi, folosiţi comprese calde pe sinusuri, întrucât căldura desfundă în mod natural nasul, de aceea nu ezitaţi să puneţi comprese calde pe faţă atunci când respiraţi greu din cauza nasului înfundat.

De asemenea, nu ezitaţi să puneţi în funcţiune umidificatorul de cameră. Acesta este un aparat care rezolvă problema aerului uscat din încăpere, unul din factorii principali de congestie nazală. Hidratarea aerului respirat ajută la eliminarea mucusului şi dezinflamarea pasajelor nazale inflamate.

Şi inhalaţiile cu arome puternice reprezintă o metodă naturistă minunată de a decongestiona căile respiratorii, iar eucaliptul este cunoscut ca fiind cel mai eficient decongestionant. Pentru o aplicare uşoară şi eficientă, există plasturi decongestionanţi, care conţin ulei de eucalipt şi camfor. Aceştia acţionează prin eliberarea vaporilor naturali de eucalipt şi camfor ce îmbunătăţesc respiraţia, în special în timpul nopţii. Aceşti plasturi se aplică direct pe îmbrăcăminte şi pot fi utilizaţi de către adulţi şi copiii cu vârsta de peste doi ani.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.