Sfatul medicului
142 accesări 09 Aprilie 2019 0 comentarii

Cum puteţi trece mai uşor peste perioada sarcinii

Pentru a trece mai uşor peste perioada de sarcină, medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna” le oferă viitoarelor mămici o mulţime de sfaturi. „După strălucirea iniţială, sarcina poate deveni obositoare, iar lunile rămase pot părea să se întindă până la nesfârşit. Răul de dimineaţă, oboseala, durerile şi constipaţia vă pot epuiza şi vă întrebaţi atunci, dacă nu cumva sunteţi singura care abia aşteaptă venirea bebeluşului pe lume. Adăugaţi la asta discuţiile constante, plus întrebările prietenilor şi ale familiei despre vestea cea bună, cât şi sfaturile nesolicitate din partea străinilor legate de ceea ce ar trebui să mâncaţi şi să faceţi. «Euromaterna» vă recomandă activităţile distractive care vă pot ajuta să vă gândiţi la alte lucruri în afară de sarcină. Cereţi ajutorul prietenilor şi familiei - vor fi mai mult decât fericiţi să vă acompanieze oriunde aţi vrea să mergeţi, sau să vă însoţească la un film pe care vreţi să-l vedeţi. Acestea sunt doar câteva idei legate de lucrurile distractive pe care le puteţi face în sarcină”, au precizat specialiştii.

Ei sunt de părere că o vizită la un salon de înfrumuseţare vă poate înveseli, spre exemplu. Apoi, după ce aţi optat pentru un nou look, un machiaj la modă, sunteţi sfătuite să citiţi mai multe despre cum vă puteţi simţi mai bine cu corpul dumneavoastră, în postura de gravidă. Desigur, se poate opta şi pentru nişte fotografii profesionale făcute împreună cu partenerul de viaţă, acestea reprezentând suveniruri minunate ale sarcinii. „În plus, îi mai puteţi cere soţului să vă facă poze cu burtica în creştere în fiecare lună sau o dată la fiecare trimestru. Va fi minunat să le împărtăşiţi cu copilul, atunci când va creşte. Apoi, dacă nu obişnuiţi să scrieţi într-un jurnal, un album poate fi soluţia de a vă înregistra sarcina. De asemenea, pentru un tonus bun vă ajută şi pozele din vacanţa în care aţi fost în timpul sarcinii sau chiar cea în care aţi rămas însărcinată, ecografii, pozele lunare cu burtica ta etc”, au completat medicii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.