Sfatul medicului
195 accesări 10 Iulie 2019 0 comentarii

Cum să devii o persoană matinală şi ce trucuri să adopți

Dacă găsești aproape imposibilă trezirea la ore matinale, află că nu eşti deloc singura persoană. Deși mulți oameni sunt de acord adesea cu faptul că niciodată nu vor putea fi persoane matinale, uneori este nevoie doar de câteva trucuri simple pentru a reuși să atingi acest ţel.

O dimineață matinală începe de cu seară, de aceea încearcă să adopţi o rutină de noapte, specifică healthline.com. Încearcă să citești ceva, să prepari o mască de faţă care te face să te simţi minunat sau să bei un ceai calmant, decofeinizat. Ideal ar fi să reuşeşti să eviţi toate ecranele timp de o oră înainte de a încerca să adormi, dar, dacă rutina ta de noapte include vizionarea unui episod din serialul tău preferat înainte de a merge la culcare, atunci poţi menţine acest obicei atâta vreme cât funcționează. Făcând acelaşi lucru în fiecare noapte, vei ajuta să semnalezi corpului că este timpul să dormi.

Pregătește-ți dimineața, cu o noapte înainte, pentru a fi mai organizat. Păstrează lucrurile pe care le folosești în fiecare dimineață în același loc. Prepară un mic dejun sănătos încă din noaptea anterioară, astfel încât să fie nevoie doar să îl încălzești atunci când te trezești. Gândește-ți ținuta de a doua zi încă de seara şi ai grijă ca toate utilitățile să fie deja pregătite pentru dimineață. Este mult mai uşor să funcționezi eficient atunci când poţi să te simţi într-o oarecare măsură pe pilotul automat.

Este benefic să menţii ritualurile de dimineață. Acest lucru ar putea fi diferit pentru toată lumea, dar este important să ai ceva ce îţi place să faci în fiecare dimineață, chiar şi pentru zece minute, ceva ce te face să te simţiţi calm şi centrat. Poate că bei cu ușurință cafeaua în timp ce priveşti pe fereastră sau practici câteva minute de sport şi întinderi musculare, care te fac să te simţi mai puternic şi lipsit de stres.

De asemenea, o metodă eficientă este de a face sport dimineața. Gândul la sport dimineață ar putea părea imposibil în momentul de faţă, dacă deja te chinui să te târăști de sub pătură şi să te dai jos din pat. Cu toate acestea, dacă reușești să profiți de trucurile anterioare, cel mai probabil vei reuşi în cele din urmă să te ridici cu ușurință din pat dimineața şi chiar să ai parte de o rutină ușoară de exerciții fizice.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.