Sfatul medicului
319 accesări 07 Iunie 2018 0 comentarii

Cum scăpaţi de aspectul inestetic al călcâielor crăpate

Probabil că multora dintre dumneavoastră li s-a întâmplat să li se crape călcâiele. Problema este că, pe lângă aspectul inestetic, călcâiele crăpate pot cauza şi un disconfort fizic pe care nu trebuie să-l ignoraţi. Mai mult decât atât, netrate, călcâiele crăpate pot duce la apariţia durerilor şi a sângerării pielii. Din fericire, acum puteţi scăpa cu uşurinţă de această problemă, fără să fie nevoie de tratamente speciale sau costisitoare. Există un remediu natural care face minuni pentru călcâie, iar pentru acesta aveţi nevoie de 4-5 litri de apă caldă, două linguri de bicarbonat de sodiu, ulei esenţial de lavandă, un burete uşor abraziv sau o piatră ponce şi o cremă hidratantă.

Apoi, într-un vas mai mare se toarnă apa şi cele două linguri de bicarbonat de sodiu. Se amestecă până se dizolvă, după care adaugă câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Imediat după aceea, înmuiaţi-vă picioarele în amestecul obţinut şi staţi aşa 15-20 de minute. Ingredientele folosite hrănesc pielea călcâielor şi elimină durerile care apar, de obicei, după o zi lungă în care aţi mers mult sau aţi purtat tocuri înalte.

După cele 20 de minute, luaţi un burete abraziv sau o piatră ponce şi frecaţi-vă uşor călcâiele. Clătiţi tălpile şi aplicaţi un strat de cremă hidratantă pe bază de glicerină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.