Sfatul medicului
198 accesări 09 Noiembrie 2018 0 comentarii

Cum scăpați de pielea aspră și crăpată

Deseori, iarna poate fi necruțătoare cu mâinile noastre. Dacă vara ne-am obișnuit cu o piele netedă și fină, aceasta poate deveni acum roșie, crăpată și aspră, ceea ce nu este pe placul nimănui. Frigul și lipsa de hidratare sunt principalii vinovați, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a rezolva această situație neplăcută.

Cum? În primul rând, a precizat dr. Elena Anton, medic de familie, puteți începe să folosiți uleiul pentru bebeluși, deoarece acesta este un foarte bun hidratant. Aplicați-l pe mâini prin masaj uşor, apoi puneți mănuși de cauciuc și lăsați-l să intre în piele pe tot parcursul nopții. Dimineața, spălați-vă bine pe mâini și folosiți o altă cremă, adecvată tipului dumneavoastră de ten.

Un alt remediu este uleiul de măsline, bogat în acid oleic, care hrănește pielea în profunzime, tratând mâinile crăpate. Totodată, puteți să vă faceți o mască pentru mâini, care să conțină ulei de măsline, miere de albine și ulei esențial de lămâie, care va avea și un efect anti-îmbătrânire asupra pielii. Nu trebuie decât să amestecați un gălbenuș de ou, cu o linguriță de ulei de măsline, o lingură de miere și două picături de ulei esențial de lămâie. Crema obținută se aplică pe mâini o dată sau de două ori pe lună. Nu uitați, însă: după aproximativ 20 de minute, clătiți-vă mâinile cu apă caldă!

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.