25 Aprilie 2018
993 accesări
0 comentarii

Cele mai multe mămici au impresia că, dacă reuşesc să-l determine pe nou-născut să sugă, acest lucru reprezintă şi cheia succesului în alăptare. În realitate, însă, multe dintre ele se chinuiesc să facă acest lucru, fie manual, fie cu pompa, iar această situaţie devine o sarcină destul de grea pentru ele.

Aşadar, dragi mămici, există câţiva paşi esenţiali pentru dezvoltarea unei tehnici corecte de alăptat şi dacă reuşiţi să-l obişnuiţi pe bebe cu sânii, el se va hrăni corespunzător. Ca urmare, o prindere corespunzătoare este neapărat necesară pentru alăptarea fără durere.

„Această prindere descrie cum cuprinde bebeluşul întreg mamelonul şi aureola în guriţă. O prindere optimă înseamnă că micuţul poate să-şi ia cantitatea suficientă de lapte, iar mamelonul tău este protejat de riscul apariţiei inflamaţiilor. Totodată, o prindere insuficientă poate duce la o reducere a producţiei de lapte şi imposibilitatea bebeluşului de a lua în greutate la fel de repede cum v-aţi dori”, au explicat reprezentanţii BB Center din Constanţa.

Aceştia au precizat că problemele de prindere sunt foarte frecvente si comune. Aşa că, este foarte important să se ajungă la o prindere corectă cât mai repede posibil şi să combateţi orice obstacol care apare de-a lungul acestui proces.

XXX

Când copilul începe să sugă, întregul mamelon şi aureola care îl înconjoară trebuie să fie în guriţa lui, cu sfârcul orientat către partea din spate a gurii. Limba bebeluşului acoperă dinţii de jos, protejând mamelonul de posibile vătămări. Acesta este şi motivul pentru care spunem că, în ciuda faptului că alăptarea poate fi uşor incomodă la început, odată cu obţinerea unei prinderi cât mai bune, acest lucru încetează să mai fie dureros.

„Alt semn al unei prinderi bune include o uşoară senzaţie de tragere de sân şi să observaţi bebeluşul înghiţind laptele. Mai mult decât atât, dacă nu vă doare şi copilul creşte în greutate constant, sunt cele mai mari şanse să fi obţinut deja o bună prindere împreună cu bebeluşul dumneavoastră. O prindere slabă ar trebui întreruptă imediat. Apoi, introduceţi blând degetul printre colţul gurii bebeluşului şi mamelon creând ceva spaţiu pentru a-l putea scoate. Odată ce prinderea iniţială este întreruptă, încercaţi din nou”, au mai spus specialiştii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU