03 Iulie 2018
12537 accesări
0 comentarii

Stresul ne omoară în fiecare zi câte puţin. Suntem stresaţi de dimineaţă până seara. Pe timpul zilei, goana în care ne desfăşurăm activităţile cotidiene ne stresează maxim, după care o luăm de la capăt cu stresul, pentru că nu ne ajunge timpul pentru tot ceea ce ne dorim să facem.

Totuşi, spune psihologul Alexandru Pleşea, într-o lume în care stresul reprezintă un factor perturbator tot mai răspândit, armonia de cuplu este căutată de tot mai mulţi parteneri, care au înţeles necesitatea unui psiholog în tot acest proces.

„Armonia apare în viaţa noastră atunci când învăţăm să privim cu bunătate pe cei de lângă noi, să îi apreciem, să îi facem să se simtă importanţi, satisfăcuţi, împliniţi şi ajutaţi. Însă în aceeaşi măsură, pentru ca armonia să fie durabilă şi una reală, nu contrafăcută, presupune ca şi persoanele de lângă noi să adopte astfel de comportamente faţă de noi.

Un astfel de bun simţ, să faci altuia ce vrei tu să-ţi facă el, este o lege nescrisă a relaţiilor de orice fel. Armonia nu este un proces întâmplător, uneori este bazat pe anumite segmente chimice dintre doi oameni. Cu toate acestea, timpul aduce cu el arătarea şi sinceritatea unul faţă de altul, până în cele mai profunde lucruri, gânduri, simţuri”, a declarat specialistul.

El este de părere că armonia dorită este astfel direct proporţională cu armonia oferită. Astfel, sunt multe momentele când dai şi, uneori, nu primeşti nimic, dar totodată te întrebi: „Eu pentru cine fac toate astea, dacă partenerul nu apreciază? De ce mă zbat şi muncesc atâta, dacă partenerul nu evaluează şi nu se bucură de reuşitele noastre, plus de asta, uneori mă ignoră şi mă tratează cu spatele?”.

În acest sens, a explicat Pleşea, relaţiile actuale sunt obiect de desăvârşire a celor mai înalte trăiri, nu de satisfacţie egocentristă sau temporară.

„Ca şi un pom pe care îl uzi şi fertilizezi zilnic sau un copil pe care îl hrăneşti să aibă putere în viaţă, aşa şi relaţia cere efortul tău de a o creşte”, a completat psihologul.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU