Boli şi afecţiuni
2150 accesări 29 Iunie 2017 0 comentarii

Cum se tratează durerea cauzată de torticolis

Anumite persoane suferă de o afecţiune, care face ca gâtul să fie înţepenit, flexat în lateral, denumită torticolis. Această afecţiune poate fi dobândită în timpul vieţii sau congenitală (de la naştere).

Primele simptome ale acestei afecţiuni sunt rigiditatea şi senzaţia de disconfort, după care capul se înclină într-o parte. Durerea cauzată de această afecţiune, din zona cervicală, poate fi calmată cu analgezice şi miorelaxante.

„Torticolisul congenital nu are cauze clare, fiind incriminată poziţia defectuoasă a copilului în uter, care duce la lezarea muşchiului gâtului. Copiii care se nasc astfel trebuie să facă terapie fizică, dar se poate folosi şi un guler cervical. În unele cazuri, este nevoie chiar de intervenţie chirurgicală”, explică dr. Magdalena Dumitrescu, specialist recuperare.

Cel mai folosit tratament este injecţia cu toxina botulinică în muşchii gâtului. Mulţi pacienţi răspund foarte bine la terapia fizică. De asemenea, se foloseşte şi medicaţia orală.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.