14 Septembrie 2022
192 accesări
0 comentarii

Chiar dacă o rană infectată este ceva comun, trebuie totuși să fiți foarte atenți. Rezultatul final depinde de bacteriile care infectează rana, care ar putea pune viața pacientului în pericol. De exemplu, bacteriile care cauzează tetanosul pot crea complicații medicale grave. În principiu, susțin specialiștii, tratarea unei plăgi infectate este ușoară.

Tot ce trebuie să faceți este să urmați câțiva pași simpli care vor împiedica înmulțirea bacteriilor. Astfel, persoanele cu un sistem imunitar slab trebuie să ia măsuri suplimentare de precauție (în mod specific, pacienții cu boli imunosupresoare, infecțioase sau diabetice). Acestea sunt mai susceptibile la suprainfectarea rănilor. Prin urmare, pentru a trata rana infectată, trebuie mai întâi să o curățați.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este cu apă și săpun lichid. În funcție de tipul plăgii, aveți grijă să nu provocați mai multe daune. Dacă rana nu este gravă, puteți folosi o dischetă curată de bumbac pentru a o curăța, deoarece aceasta nu va lăsa fibre în rană. În caz contrar, este mai bine să folosiți tifon. Apoi, încercați să nu zgâriați rana cu tifon sau vată. Cea mai bună modalitate de a utiliza aceste materiale este de a le tampona ușor peste rană. La final, aplicați unguente antibiotice, care acționează împotriva bacteriilor care infectează pielea și puneți un plasture deasupra rănii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU