Remedii naturiste
73 accesări 06 Septembrie 2021 0 comentarii

Cura cu anghinare vă ajută să slăbiți

Anghinarea are numeroase beneficii pentru sănătate, susțin specialiștii. Această legumă gustoasă vă ajută să slăbiți ușor, datorită proprietăților sale diuretice și de ardere a grăsimilor. Așa că, dacă vreți să dați jos câteva kilograme nu încercați dietele restrictive și cele sărace în proteine, deoarece sunt cele mai periculoase. Încercați, în schimb, să aveți o alimentație echilibrată care să vă asigure necesarul de nutrienți.

Totodată, anghinarea, pe lângă faptul că ajută la slăbit, este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu. De exemplu, datorită conținutului de inulină, un carbohidrat care se metabolizează lent în organism, planta este foarte bună și pentru diabetici. În același timp, anghinarea este bogată în fibre care ajută la scăderea glicemiei și la scăderea nivelului de colesterol. Fibrele combat, de asemenea, și constipația. Un alt element important pe care îl conține anghinarea este cynarina, o substanță uimitoare, care stimulează secreția de bilă, arde grăsimea și are efect diuretic care combate retenția de lichide. De notat și că anghinarea are mai puțin de 1% grăsime și o cantitate foarte mică de calorii (22 calorii la 100 de grame). Deci, în concluzie, ajută la slăbit datorită a trei factori: nivelul scăzut de calorii, efectul diuretic și capacitatea sa de a arde grăsimea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.