10 Iunie 2019
693 accesări
0 comentarii

Experții în domeniul igienei cavității bucale sunt de acord că este necesar să curățăm limba atunci când ne spălăm pe dinți în fiecare zi.

Curățarea limbii nu doar menține igiena, dar și ajută la păstrarea simțurilor gustative. Limba este responsabilă pentru simțul gustului. Limba curată îl percepe mai clar. Veți descoperi noi nuanțe de gust și este posibil să începeți să mâncați mai puțin.

Conform csid.ro, nevoia de hrană satisface nu numai foamea, dar și hrănește creierul cu gusturi. Când simțul gustului este slăbit, acest lucru duce la supraalimentare și exces de greutate.

Bacteriile și ciupercile ce se dezvoltă pe limbă devin cauza multor probleme în cavitatea bucală și diferitelor probleme de sănătate generală. Acest mediu este favorabil pentru micro-organisme care produc inflamarea și otrăvesc organismul. În plus, descompunându-se, bacteriile eliberează compușii volatili de sulf pe spatele limbii. Aceste molecule cauzează 50-80% din toate cazurile de respirație urât mirositoare.

Curățarea regulată a limbii ajută să scăpăm de un număr foarte mare de agenți patogeni care cauzează diferite boli ale cavității bucale, să scăpăm de respirația urât mirositoare, să îmbogățim simțurile gustative care slăbesc din cauza depunerilor pe limbă, prin masajul receptorilor de limbă, se activează și se stimulează activitatea organelor interne. Curățarea regulată reduce cantitatea de bacterii patogene în gură de 10 ori. Datorită curățării nu numai dinților, ci și a limbii, se reduce respirația urât mirositoare cu 85%, comparativ cu cele 25% din timpul perierii dinților.

Pentru a-ţi curăța limba, ai nevoie de un dispozitiv de curățare a limbii. Dacă nu deții un asemenea instrument, îl poți înlocui cu coada unei linguri din lemn, curățată bine în prealabil.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU