12 Februarie 2024
44 accesări
0 comentarii

Curmalele sunt niște fructe dulci, care sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiunile tropicale. În funcție de soi, cele proaspete sunt destul de mici și pot avea de la culoarea roșu aprins la galben strălucitor. Medicii spun că aceste fructe au un conținut ridicat de zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza și sucroza. Tocmai de aceea, mulți oameni consumă curmale pentru o gustare rapidă după-amiaza, când se simt obosiți. Un studiu american a arătat că ele sunt, de asemenea, bogate în substanțe nutritive esențiale, care vă pot ajuta să recâștigați imediat energia, atunci când vă simțiți extenuat.

Potrivit cercetărilor privind efectele fibrelor asupra constipației alimentare, alimentele bogate în fibre sunt esențiale pentru promovarea mișcărilor intestinului sănătoase și pentru trecerea confortabilă a alimentelor prin tractul intestinal. Un alt studiu sugerează că fructele la care ne referim au un conținut ridicat de fibre dietetice și fibre insolubile și că protejează împotriva stresului oxidativ și a inflamației din creier. Cercetării sunt de părere că ele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în fenoli și antioxidanți naturali, precum antociani, acid ferulic, acid protocatechic și acid cafeic. În plus, studiile efectuate pe animale au arătat că sunt utile pentru reducerea activității proteinelor de tip beta amiloid, care pot forma plăci de amiloid în creier. Când plăcile se acumulează în creier, acestea pot perturba comunicarea între celulele creierului, ceea ce poate duce în final la moartea celulelor cerebrale și boala Alzheimer.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU