Sursa Life Hope Truth

Sursa Life Hope Truth
Sursa Life Hope Truth
Sfatul medicului
94 accesări 24 Martie 2020 0 comentarii

Dacă vă plângeți de milă, nu vă ridicați moralul!

Nu există om care să nu se plângă de ceva. Trebuie să recunoaștem că aproape fiecare dintre noi se plânge de o anumită problemă într-o conversație și așteaptă din partea celuilalt cu care vorbește puțină consolare și înțelegere. Mai grav este că, în cele din urmă, sentimentele și gândurile mai puțin bune nu dispar și nu-și pierd din intensitate chiar dacă le împărtășim cu cineva.

Ce se întâmplă atunci? „Imediat ce vor încheia conversaţia cu cealaltă persoană de la capătul firului, cel care aşteaptă alinare se va simţi la fel de prost, aşa că imediat după aceea vor începe să îşi manifeste emoţiile, să îşi exteriorizeze stările plângând. Problema este că atunci când vă plângeţi, nu faceţi altceva decât să admiteți că aveţi o problemă pe care nu aţi rezolvat-o, iar această stare alimentează şi mai mult situația respectivă. Altfel spus, văitatul este pe același loc cu fumatul, deoarece dăunează la fel de mult sănătății”, este de părere dr. Ionela Marin, medic de familie.

Ea susţine că stresul cauzat de văicăreala continuă duce la distrugerea neuronilor din hipocampus și reduce abilitatea creării de căi neuronale și de noi neuroni. Și mai grav este faptul că și atunci când ascultați pe cineva care se plânge întruna are același efect asupra dumneavoastră, ca și când chiar voi înşivă aţi face lucrul acesta. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să întoarceţi spatele persoanelor care își spun ofurile, dar trebuie să găsiţi un echilibru în acest sens și să nu vă expuneţi prea mult, asimilând și problemele altora.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.