Stil de viaţă
2162 accesări 12 Februarie 2018 0 comentarii

Dansul ajută la îmbunătățirea ritmului cardiac

Specialiştii americani au concluzionat că dansul ajută la prelungirea vieţii, nu numai la pierderea în greutate. Medicii au descoperit că mişcarea pe ritmul muzicii duce la arderea a 400 de calorii pe oră, mai mult decât mersul pe bicicletă sau înotul.

Un studiu realizat de cercetătorii americani arată că dansul pune în mişcare toţi muşchii, iar acest lucru ajută la îmbunătăţirea ritmului cardiac. Medicii au luat peste 100 de cardiaci pe care i-au pus să danseze vals şi să facă exerciţii de înviorare şi de menţinere. La început pacienţii dădeau semne de oboseală numai după câteva mişcări, însă, cu timpul, cardiacii au devenit mult mai rezistenţi în faţa efortului. După vals şi exerciţiile fizice, pacienţii au fost învăţaţi să danseze salsa. Deşi dansul este destul de obositor, cardiacii făceau cu brio faţă mişcărilor epuizante, susţin cercetătorii americani.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.