Sursa foto London Machine

Sursa foto London Machine
Sursa foto London Machine
Sfatul medicului
388 accesări 01 Octombrie 2020 0 comentarii

Dați-vă seama de problemele oculare din privire!

Vă lăcrimează foarte tare ochii? În acest caz, trebuie să știți că lăcrimarea excesivă poate trăda vicii de refracție, ochii roșii pot ascunde boli tiroidiene sau colesterol mare, iar dacă aveți ochii uscați, stați prea mult timp la calculator. Acesta este și motivul pentru care, oftalmologii vă învață cum să vă dați seama cât mai repede de primele semne de boală în privire.

De exemplu, a subliniat dr. Adelina Moroianu, privirea crucișă este cel mai comun semn de strabism, incapacitatea ochilor de a focaliza aceeași imagine simultan. Cel mai adesea, problema apare în copilărie, dar dacă nu este tratat până la șapte ani, copilul va rămâne cu un ochi leneș toată viața.

Uneori, strabismul apare când ochiul este suprasolicitat pentru a compensa hipermetropia, este de părere medicul. Specialistul a precizat că, în general, ochii care fug trădează același strabism. Desigur, la bebelușii cu vârsta sub trei luni este normal, pentru că vederea lor este slabă. Pe de altă parte, dacă observați că vi s-a deplasat un ochi după o durere mare de cap, este posibil să fi suferit un atac vascular, deci mergeți imediat la spital.

Pe de altă parte, lăcrimarea excesivă poate trăda alergii, infecții ale corneei, vicii de refracție (hipermetropie, miopie sau astigmatism), conjunctivite sau poate fi o reacție normală la frig, vânt, fum sau soare. În același timp, poate fi, însă, vorba și de obstrucția canalului lacrimal. Referitor la senzația de uscăciune a ochilor, aceasta poate fi un efect al îmbătrânirii sau poate indica boli ca lupus eritomatos sau artrită. Ca urmare, fumătorii și persoanele care petrec mult timp în fața calculatorului și uită să clipească sunt cei mai afectați.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.