Sfatul medicului
141 accesări 12 Mai 2019 0 comentarii

De ce apar durerile de burtă şi cum le putem trata

Durerile abdominale apar în zona dintre piept și pelvis și pot fi semnele unor afecțiuni minore sau, dimpotrivă, ale unor boli grave. Simptomele trec de la sine, de obicei, fără să fie nevoie de un tratament specific, însă atunci când acestea devin severe și constante trebuie consultat un medic pentru că poate fi vorba de afecțiuni grave, cum este și cancerul. De obicei, durerile abdominale sunt provocate de problemele digestive, însă și afecțiunile unor organe pot produce dureri care iradiază în zona abdominală, susțin cei de la Romedic.ro.

Cauzele cele mai comune ale durerilor de burtă sunt balonarea, durerea sau disconfortul alimentar apărut din cauza consumului anumitor alimente şi constipația. În cazul durerilor persistente în zona abdominală, posibile cauze sunt apendicita, ulcerul gastric, litiaza renală şi traumatismele abdominale, care au nevoie de intervenție medicală.

Multe dintre afecțiunile însoțite de durere de burtă pot fi prevenite prin intermediul adoptării unui stil de viață echilibrat și al unei diete corespunzătoare. Astfel, pentru a ne asigura starea de bine este de ajuns să consumăm o cantitate adecvată de lichide, să evităm alimentele solide pentru primele câteva ore de la debutul durerilor abdominale, întreruperea consumului de aspirină, a antiinflamatoarelor. Alte măsuri generale de protecție sunt consumul zilnic corespunzător de lichide, efectuarea exercițiilor fizice regulate, evitarea alimentelor care fermentează, structurarea unui program alimentar.

Pentru a scăpa de durerile abdominale şi de burtă este recomandat să consumăm ceaiuri ce ajută la digestie, cu preponderență ceaiul de chimen, de scorțișoară, de ghimbir şi mentă. Semințele de chimen ajută digestia şi ameliorează problemele legate de gazele intestinale, iar punând o linguriță de semințe într-o cană, adăugând apă fierbinte şi consumând acest amestec pe stomacul gol.

Ceaiul de scorțișoară stimulează sistemul digestiv, iar ghimbirul ajută în special atunci când sunt probleme de balonare şi greață. În același context, menta poate ameliora crampele fiind băută pe stomacul gol.

Madlena CĂLUGĂREANU

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.