19 August 2018
473 accesări
0 comentarii

Durerea de ochi constă în disconfortul resimţit înăuntrul sau în jurul unuia sau a ambilor ochi. Durerea poate fi ascuţită, sub formă de junghi sau poate fi surdă, pulsatilă. De asemenea, puteţi avea senzaţia de ochi iritaţi ori de nisip în ochi, la care se adaugă vederea înceţoşată, mâncărimea, ochii uscaţi sau umezi.

Dr. Emilia Bălan este de părere că durerea de ochi poate apărea în urma traumatismelor, alergiilor şi infecţiilor din zona ochilor sau ca urmare a unor afecţiuni generalizate, inclusiv migrene, infecţii ale căilor respiratorii superioare etc.

Una dintre cele mai des întâlnite cauze este cea întâlnită după o accidentare, de genul unei tăieturi sau a unei lovituri. Astfel, prezenţa unui corp străin în ochi, cum ar fi geana, particulele de praf sau lentilele de contact aşezate incorect reprezintă altă cauză frecventă de oftalmodinie.

Totuşi, dacă acel corp străin se află la suprafaţa ochiului şi nu este în interior, acesta poate fi spălat de lacrimi sau soluţii de lacrimi artificiale şi iritaţia ar trebui să treacă destul de repede.

Pe de altă parte, durerea oculară poate fi produsă de diferite afecţiuni oculare, care determină inflamaţie, precum şi de infecţii sau alergii. De reţinut, o altă cauză de durere oculară este conjunctivita, uneori numită „ochiul roşu”, care este inflamaţia membranei care acoperă faţa posterioară a pleoapelor şi albul ochiului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU