Sfatul medicului
3251 accesări 10 Noiembrie 2017 0 comentarii

De ce apar nodulii axilari şi cum se pot vindeca

Hidrosadenita este inflamaţia acută sau cronică a unei glande sudoripare, în urma infectării cu un stafilococ. În general, apare în zona axilară, la scurt timp după epilare, dar poate apărea, de asemenea, în zona pubiană şi nu numai. Există şi anumiţi factori favorizanţi ai apariţiei hidrosadenitei, cum ar fi: iritarea pielii prin scărpinare sau din cauza etichetelor, a igienei precare, a seboreei, acneei, surmenajului, avitaminozelor, diabetului, alcoolismului etc.

„Hidrosadenita se manifestă prin apariţiaunuia sau a mai multor noduli subcutanaţi dureroşi, de culoare roşie. Alte simptome ce pot apărea, dacă boala este mai avansată, sunt: febră, frisoane, cefalee, alterarea stării generale, anorexie. Pentru ameliorarea simptomelor, se pot aplica soluţii antiseptice (betadină, baneocin pudră, rivanol, albastru de metilen), iar dacă leziunile sunt mari, pot fi îndepărtate chirurgical. Pentru că hidrosadenita axilară evoluează mai sever decât o leziune oarecare, medicul trebuie consultat încă de la primele semne de inflamaţie locală. Dacă glanda inflamată nu a fost încă distrusă şi înlocuită cu puroi, se poate încerca un tratament cu antibiotice şi antiinflamatoare”, a explicat dr. Emma Gheorghe, medic dermatolog.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.