05 August 2018
926 accesări
0 comentarii

La ora actuală, în ţara noastră se fumează zilnic peste cinci milioane de pachete de ţigări, iar aproximativ 85% dintre pacienţii cu cancer bronhopulmonar sunt fumători, susţin reprezentanţii Societăţii Române de Pneumologie. Mai mult decât atât, studiile arată că 89% dintre fumătorii din România şi-ar dori să reducă numărul ţigărilor sau să renunţe complet la fumat.

Problema este că deşi îşi doresc acest lucru, foarte puţini şi reuşesc s-o facă. Medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa spun că printre numeroasele avantaje ale renunţării la fumat se numără creşterea speranţei de viaţă, scăderea riscului producerii unui infarct miocardic, scăderea riscului formării unei tumori cancerigene, un mod de viaţă mult mai sănătos şi desigur, mai mulţi bani în buzunar.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, la nivel naţional a luat fiinţă programul „Stop Fumat”, care este susţinut cu ajutorul unei echipe de peste 60 de medici şi psihologi prezenţi în peste 20 de oraşe din România. Programul îşi propune să ofere persoanelor care fumează platforma unui tratament complet (consiliere psihologică şi tratament medicamentos) conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi care se aplică în toate ţările civilizate ale lumii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU