01 Iunie 2017
1221 accesări
0 comentarii

Potrivit specialiştilor, mâinile ude pot „agăţa” germeni, pentru că aceştia se transferă mai uşor în astfel de condiţii, de aceea, după fiecare spălare a mâinilor este bine să ştergem apa rămasă pe acestea. De asemenea, uscarea mâinilor poate reduce numărul microbilor rămaşi după spălare. Însă cum este indicat să ne uscăm mâinile, cu prosopul sau cu uscătorul?

„Există mai multe dezbateri pe baza acestui subiect. Cele mai multe păreri sunt în favoarea prosoapelor de hârtie, de unică folosinţă. De altfel, acţiunea este mai rapidă în acest caz, decât în cazul uscătorului electric. Mai mult, există uscătoare de nouă generaţie care sunt criticate pentru că, din cauza puterii, răspândesc microbii în întreaga încăpere, chiar şi la distanţe între 1 şi 3 metri. Orice metodă de spălare a mâinilor este aleasă, este important să dureze mai mult timp decât consideră fiecare că este îndeajuns. Un spălat corect al mânilor, până la încheietură, incluzând zona dintre degete şi de sub unghii, poate dura cel puţin 15-30 de secunde”, explică specialiştii infecţionişti de la Fundaţia Baylor.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU