Sfatul medicului
260 accesări 13 Septembrie 2018 0 comentarii

De ce le cade părul femeilor

Deși de obicei bărbații sunt cei care își pierd părul, se pare că această problemă nu ocolește nici femeile. Câte femei nu se plâng de căderea în exces a părului sau cel puțin de subțierea deranjantă a acestuia? Specialiștii sunt de părere că stresul este unul dintre factorii care duc la pierderea podoabei capilare. Astfel, orice traumă de acest fel, care se întinde pe o perioadă mare de timp, poate duce la căderea temporară a podoabei capilare.
Toate acestea se întâmplă în condițiile în care ciclul de viață a firului de păr este dereglat și nu mai respectă ritmul normal de creștere, odihnă și regenerare. O altă cauză este lipsa proteinelor din alimentație. Ca urmare, în momentul în care corpul nu primește suficiente proteine, procesul de creștere a părului este încetinit, iar regenerarea este și ea blocată. Deci, includeți în alimentație cât mai multe alimente bogate în proteine, cum sunt ouăle, carnea sau peștele.
Și sarcina poate contribui la pierderea părului, dar după naștere situația se va regla.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.