19 Iunie 2025
49 accesări
0 comentarii

Sincopele sau stările de leșin apar la copii în special în urma unor dureri intense sau prin asociere cu situații stresante care declanșează emoții puternice. Tocmai de aceea, susțin specialiștii, un control medical va elimina cauzele cu potențial agravant, urmând ca situația să poată fi ținută sub control, mai ales dacă este recurentă. Oamenii trebuie să știe că sincopa este sinonimă cu leșinul sau pierderea stării de conștiență pentru scurt timp. Dacă ar dura mai mult, ar exista riscul intrării în comă.

În timpul unui episod de genul acesta, persoana care se confruntă cu acest fenomen suferă adesea o cădere, dar își revine rapid, fără pierderi de memorie sau alt tip de urmări.

Totuși, riscul unei lovituri la cap în timpul unei astfel de căderi este ridicat și poate deveni o problemă serioasă. În mod normal, apar semne care anunță o sincopă, o stare de leșin propriu-zisă, definită prin scăderea tensiunii arteriale, respirație accentuată, ten palid și mâini și picioare reci, dar acest lucru nu este obligatoriu. Factorii de risc care trebuie evitați în cazul copiilor care se confruntă uneori cu sincope sunt: căldura foarte mare; foamea sau deshidratarea; întâmplările care constituie factori de stres emoțional puternic; vederea unei cantități de sânge; statul în picioare pentru mult timp.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU