Sfatul medicului
218 accesări 10 Octombrie 2018 0 comentarii

De ce nu este benefic pentru organism hreanul

Pentru cei care nu știu, rădăcina de hrean este extrem de benefică pentru organism, aceasta conținând vitaminele C, A, B1,B2, săruri, minerale de fier, potasiu, calciu, magneziu, ceea ce asigură o viață sănătoasă dacă este consumat cu regularitate. Cu toate aceste unele categorii de persoane trebuie să-l evite.

Nutriționistul Victoria Manea spune că, în primul rând, copiii mai mici de patru ani nu au voie să mănânce așa ceva, pentru că hreanul le poate provoca probleme la nivelul tractului digestiv.

Apoi, femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să evite această legumă, la fel ca și persoanele care suferă de ulcer, pentru că această rădăcinoasă nu este benefică dacă suferiți de ulcer, boală inflamatorie intestinală, infecții sau alte afecțiuni ale tractului digestiv, deoarece poate irita mucoasa digestivă. În aceeași categorie intră și persoanele cu afecțiuni ale glandei tiroide ori cele care suferă de hipotiroidism și cele care au probleme cu rinichii.

Specialiștii sunt de părere că hreanul ar putea crește fluxul de urină, iar aceasta ar putea fi o mare problemă pentru persoanele cu afecțiuni renale, mai ales pentru cei care fac dializă.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.