26 Decembrie 2018
1043 accesări
0 comentarii

Indiferent de anotimpul în care ne aflăm, hidratarea este foarte importantă. Așa că, dacă vă doriți ca organismul să funcționeze la capacitate maximă, aveți grijă să consumați cât mai multă apă, dar nu rece, ci la temperatura camerei.

Apa foarte rece nu face bine deloc organismului. Există câteva motive pentru a renunța la gheața din apă pe care ai vrea să o consumi. De-a lungul timpului s-a dovedit că apa rece are un impact negativ asupra digestiei.

Sunt specialişti care susţin că, în cazul în care veţi consuma apă rece în timpul sau după masă, atunci toate grăsimile se vor solidifica, așa că alimentele se vor digera mult mai greu.

Totodată, mai trebuie spus că băuturile reci provoacă îngustarea vaselor de sânge, iar asta împiedică digestia. Ca urmare, corpul uman nu mai descompune și nu mai este capabil să absoarbă nutrienţii din alimentele consumate, așa că își va irosi energia pentru a regla cât de cât temperatura sa de bază.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU