Dragoste şi sex
1147 accesări 23 Martie 2021 0 comentarii

De ce orgasmul resimțit de femei este diferit de cel al bărbaților

Una dintre marile întrebări ale sexologilor și ginecologilor, anume de ce orgasmul feminin durează mai mult decât cel masculin, pare să-și fi găsit răspunsul. Conform cercetărilor, se pare că orgasmul masculin poate dura între 3-15 secunde, cu o medie de circa 7-10 secunde de plăcere provocată de euforia neuromusculară. În schimb, mai multe cercetări separate au evidențiat faptul că orgasmul resimțit de femei în timpul actului sexual este diferit de cel al bărbaților atât ca senzație, cât și ca durată și scop.

În primul rând, orgasmul femeilor este resimțit mult mai difuz decât cel masculin, și durează în medie circa 20 de secunde. Există și cazuri, ce-i drept mai rare, care vizează anumite femei capabile să aibă orgasme care durează aproximativ un minut, precum și cazuri ale unor femei care au așa numitele orgasme în serie, adică aceste femei au în timpul unui act sexual, mai multe orgasme unul după celălalt, comparativ cu marea majoritate a reprezentantelor sexului frumos.

Potrivit csid.ro, în timp ce orgasmul masculin este resimțit și localizat în mușchiul bulbo-spongios, care începe în sfincterul anal și continuă de-a lungul penisului, femeile resimt orgasmul mai difuz, dar în mai multe zone ale aparatului genital, respectiv în clitoris, vagin, uter și chiar anus.

Există mai multe teorii conform cărora orgasmul feminin durează mai mult decât cel masculin, pentru că astfel cresc șansele ca femeia respectivă să rămână gravidă. (M.Ș.)

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.