Sfatul medicului
417 accesări 11 Septembrie 2019 0 comentarii

De ce recomandă medicii analizele la început de an școlar

Copilul a început școala? Foarte bine! În acest caz, probabil că ați aflat că specialiștii în pediatrie recomandă câteva analize la intrarea în colectivitatea a celor mici. Potrivit specialiștilor clinicii ABC Medical Center din Constanța, copiilor li se cere exudatul nazal și faringian, pentru că acesta identifică bacteriile responsabile pentru amigdalite, otite, pneumonii etc.

„Spre exemplu, unii copii pot fi purtători de stafilococ aureus, o bacterie care poate produce o gamă largă de infecții, a căror gravitate variază de la infecții superficiale ale pielii, până la infecții severe (septicemii, meningite)”, au subliniat specialiștii.

Apoi, părinților li se solicită examenul coproparazitologic, care identifică paraziții intestinali. De ce? Pentru că parazitozele intestinale sunt mai frecvente la copii și se transmit ușor în colectivități. Infestarea se face pe cale digestivă, prin intermediul mâinilor murdare, școlarii și preșcolarii fiind expuși la acest risc.

Ultima pe listă este coprocultura, aceasta evidențiind prezența unor bacterii care ar putea produce infecții digestive ce evoluează cu vărsături, diaree, febră, dureri abdominale. Desigur, micuțul dumneavoastră se poate confrunta cu forme ușoare de boală, dar uneori copiii pot avea și forme severe.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.