07 Mai 2024
28 accesări
0 comentarii

Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de energie și nutriție și oferă baza pentru o masă satisfăcătoare și echilibrată. De exemplu, pacienții cu diabet zaharat sau cu un nivel ridicat de zahăr în sânge trebuie să monitorizeze consumul de alimente cu amidon, deoarece sunt mai sensibili la vârfurile de zahăr din sânge care însoțesc în mod natural consumul de carbohidrați. La fel, persoanele care vor să scadă în greutate trebuie, în primul rând, să micșoreze cantitățile de amidonoase și, în al doilea rând, să opteze pentru variantele sănătoase (de exemplu, o felie de pâine integrală la masă, nu de pâine albă). În acelaşi timp, alimentele bogate în amidon sunt o sursă adecvată de energie datorită conținutului lor ridicat de carbohidrați. Medicii spun că multe alimente bogate în amidon, cum ar fi cerealele integrale și leguminoasele, sunt bogate şi în fibre, acestea contribuind la reducerea riscului unei persoane de a dezvolta boli cardiovasculare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU