Sursa: Baby Center

Sursa: Baby Center
Sursa: Baby Center
Sfatul medicului
153 accesări 09 Aprilie 2020 0 comentarii

De ce se calmează copiii atunci când sunt luați în brațe

De cele mai multe ori, copiii de vârstă foarte mică se calmează în momentul în care sunt luați în brațe de către unul dintre părinți, și în mod special de către mamă. Pe de altă parte, unii părinții au impresia că bebelușii nu fac altceva decât să îi manipuleze și că plâng tocmai pentru a fi ținuți în brațe, pentru a se calma. Mai mult decât atât, aceștia consideră că este un obicei prost sau că micuțul nu este un copil atât de cuminte pe cât și-ar dori.

Potrivit specialiștilor Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna”, pentru un bebeluş este benefic să stea în braţele mamei sale, pentru că se simte mai în siguranţă şi are mai puţine motive să plângă. În ceea ce o priveşte pe mamă, ea trebuie să aibă în vedere ca micuţul ei să fie bine îngrijit şi să nu plângă sau să fie nervos, aşa că este minunat să ştii că îl poţi ţine în braţe, pentru că bebeluşii au nevoie de dragoste, afecţiune şi confort.

Totodată, pentru un bebeluş este benefic să stea în braţele mamei sale, pentru că şansele de supravieţuire sunt mai mari, iar copilul, în general, este mai calm, se simte mai în siguranţă şi are mai puţine motive să-şi activeze mecanismele de alertă sau să plângă. Aparent, în momentul în care un bebeluş este luat în braţe, se declanşează un set de reglementări la nivelul sistemului nervos central, la nivel motor şi cardiac, care îl calmează. Pentru a obţine efectul invers, este suficient să fie despărţit de mama sa, departe de braţele ei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.