Sănătate
341 accesări 05 Mai 2021 0 comentarii

De ce se tem unii oameni de păianjeni

Sunt persoane care se tem foarte tare de păianjeni și care se blochează, efectiv, la vederea acestora. Pentru cei mai mulți, păienjenii sunt doar niște vietăți micuțe, inofensive. Cu toate acestea, există și oameni pentru care prima reacție este atacul de panică și apoi fuga cât mai departe de el. Specialiștii spun că frica de arahnide, animalele articulate care au antene și patru perechi de picioare, mai poartă numele de arahnofobie și este cel mai frecvent tip de fobie animală.

Adulții care suferă de arahnofobie sunt capabili să recunoască faptul că teama lor de păianjeni este excesivă, în timp ce copiii nu au puterea de a face această distincție. Totodată, frica de păianjeni, printre cele mai frecvente fobii specifice de păianjeni se numără printre cele mai frecvente „fobii specifice”. Dacă este analizată obiectiv, această frică este nejustificată, deoarece păianjenii sunt adevărați distrugători de insecte, jucând deci un rol benefic în casă, gradină și culturile noastre.

Cercetătorii susțin că păianjenii distrug anual mii de kilograme de insecte. Astfel, dacă nu ar exista păianjeni, insectele ar devora întregi culturi. Pe de altă parte, ei sunt de părere că și frica de a fi înțepați de păienjeni este relativ nefondată. De ce? Pentru că dintre păianjenii comuni, numai păianjenii de apă și cei galbeni cu sac pot provoca înțepături dureroase, care la rândul lor nu au efecte pe termen lung.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.