Stil de viaţă
354 accesări 01 Martie 2021 0 comentarii

De ce slăbesc unii oameni și se îngrașă, apoi, la loc

Din păcate, obezitatea reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai frecvente boli cu care se confruntă populația, iar studiile Organizației Mondiale a Sănătății arată că 39% dintre adulții planetei sunt supraponderali, iar 13% sunt chiar obezi. Motivele principale identificate de specialiști, care predispun oamenii la îngrășare, sunt apetitul crescut, predilecția pentru dulciuri, sedentarismul și nu numai.

Specialiștii de la Asociația Română de Hipnoză spun că nu este suficient să depuneți efort și să ardeți calorii, atâta timp cât nu ați identificat cauza primordială a stresului interior, care vă provoacă să mâncați compulsiv și să anulați practic multele ore petrecute în sala de forță sau pe terenul de sport. Totuși, acest stres interior poate fi eliminat pentru totdeauna dacă folosiți o metodă foarte eficientă, simplă și la îndemâna tuturor, numită autohipnoză, cu ajutorul căreia puteți să modificați resorturile interioare care vă fac să deschideți ușa frigiderului la miezul nopții.

Ca urmare, ca să scăpați de kilogramele în plus, trebuie să operați la nivel subconștient. Așa că, nu atât procesul fizic de slăbire, prin sport, alimentație echilibrată este greu, cât mai ales dorința obsesivă a oamenilor de a strica tot ce au clădit până atunci. Este vorba de acel impuls de la miezul nopții, de exemplu, care ridică oamenii din pat și îi împinge către frigider, de unde vor înmagazina, în doar zece minute, aportul caloric pe întreaga zi următoare.

Deci, problema nu sunt kilogramele în plus, care pot fi date jos, ci acel impuls, aparent mic și nevinovat, care împiedică oamenii să ajungă la obiectivul lor. De fapt, în spatele acelui impuls mic și nevinovat se află o cauză emoțională, o frică sau chiar o fobie care împinge o persoană să se hrănească.

Cauza, spun specialiștii, este întotdeauna una profundă, personală, emoțională, și de cele mai multe ori, necunoscută celui care încearcă să slăbească. Medicii susțin că majoritatea oamenilor nu reușesc să își mențină silueta, deoarece se concentrează doar pe un meniu echilibrat și mișcare, însă nu privesc întreg tabloul care i-a determinat să se îngrașe și motivele care au generat o reacție de auto-apărare față de stresul interior, de angoasă, anxietate etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.