Sfatul medicului
163 accesări 07 Octombrie 2019 0 comentarii

De ce sunt periculoase lentilele de contact

Este adevărat că lentilele de contact vă dau un aspect mult mai atrăgător, dar trebuie să aveţi grijă întotdeauna cum le folosiţi, pentru a nu avea niciun fel de probleme. În ziua de azi, multe femei, dar şi bărbaţi apelează la lentilele de contact mai mult pentru înfrumuseţare, decât pentru nevoie.

Este clar că optând pentru aşa ceva vă puteţi schimba şi culoarea ochilor, neţinând seama că lentilele de contact reprezintă un adevărat pericol pentru privire.

„În primul rând, atunci când vă decideţi să purtaţi lentile, trebuie să ştiţi că acestea nu pot fi cumpărate decât pe bază de reţetă. Imediat după aceea, păstraţi-le în cutia originală, cea care v-a fost dată de la centrul optic şi nu uitaţi să le curăţaţi după fiecare utilizare. De ce trebuie să faceţi acest lucru? Pentru că lentilele de contact pentru vedere pot favoriza conjuctivita, pot afecta corneea şi pot fi cauza apariţiei mai multor deficienţe de vedere şi chiar orbirea”, a declarat dr. Mariana Popescu, medic oftalmolog.

De asemenea, trebuie să ţineţi cont şi de faptul că multe produse cosmetice pot interfera cu lentilele de contact şi pot cauza apariţia de alergii şi infecţii. Tocmai de aceea, se recomandă ca lentilele de contact să fie puse înainte de aplicarea machiajului şi rimelul trebuie aplicat doar pe genele superioare. În plus, folosirea dermatografului ar trebui să fie cât mai diminuată şi nu ar trebui aplicat niciodată pe mucoasa interioară a ochiului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.