Sfatul medicului
313 accesări 28 Decembrie 2018 0 comentarii

De Crăciun, la spital. Urgenţa, sufocată de sărbători

Au fost zile şi nopţi „de foc” la Urgenţa Spitalului Judeţean Constanţa. Aproape 2.000 de constănţeni au ajuns la spital în mini-vacanţa de Crăciun.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa, 1.818 persoane s-au prezentat la Unitatea Primiri de sâmbătă, 22 decembrie, și până ieri dimineaţă, la ora 8. Dintre aceştia, 549 sunt copii și adolescenți.

Astfel, în prima zi de Crăciun, au fost înregistrați la Unitatea Primiri Urgențe 309 pacienți. Dintre aceștia, 71 au rămas internați. În a doua zi de Crăciun, mai exact în intervalul 26 - 27 decembrie, ora 8.00, la UPU s-au prezentat 405 pacienți, din care 86 au fost internați.

„Cei mai mulți pacienți au fost investigați pe codul Verde - 1.584, în vreme ce pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile Roşu și Galben (40 - cod Roșu și 141 - cod Galben). În urma investigațiilor de specialitate, în cele cinci zile, au fost spitalizate 437 persoane. Cele mai multe internări au fost făcute în secțiile Pediatrie (115), Medicină Internă 1 și 2 (41) , Obstetrică Ginecologie 1 și 2 (79)”, precizează Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

De asemenea, în prima zi de Crăciun, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța s-au născut opt copii (patru fete și patru băieți), iar pe 26 decembrie, au mai venit pe lume încă şapte fete și cinci băieți.

Aglomeraţie şi la Ambulanţă

Şi la Ambulanţă au fost solicitări mult mai multe în această perioadă, decât într-un week-end obişnuit. Astfel, numai în ziua de Crăciun, au fost 306 apeluri în tot judeţul, din care două pentru accidente rutiere.

„Din cei 306, au fost transportaţi la spital 178 pacienţi. 60 au acuzat probleme digestive”, a declarat dr. Claudia Tatarici, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa. Potrivit acesteia, în zile obişnuite sunt înregistrate în jur de 260 de apeluri.

În a doua zi de Crăciun, au fost chiar mai multe solicitări, 310 la număr, iar 210 persoane au fost transportate la spital. Dintre acestea, 56 s-au îmbolnăvit din cauză că au mâncat prea mult.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.