Sfatul medicului
337 accesări 14 Iulie 2020 0 comentarii

De vorbă cu specialiștii despre camera nou-născutului

Este vară, cald și pentru ca cei mici să nu aibă de suferit din cauza temperaturilor ridicate, trebuie să le asigurăm condiții speciale. Ne referim la bebeluși, care au nevoie de asigurarea unor condiții optime în camera în care stau. Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie „Euromaterna” au precizat că, în momentul în care aduceţi un nou-născut acasă trebuie să aveţi grijă ca încăperea în care stau să fie, în primul rând, foarte bine aerisită. Apoi, temperatura camerei să fie de 22-23ºC. Tot din cauza căldurii, micuțul va fi îmbrăcat lejer, cu hăinuțe care să-i permită să se miște.

„În ceea ce privește grosimea hăinuțelor, aceasta este în funcție de modul în care fiecare copil tolerează temperatura înconjurătoare. Dacă nou-născutul are mânuțele reci, este cazul să mai punem o haină, în primele săptămâni, o căciuliţă (suprafaţa pielii capului este mare proporţional cu întreaga suprafaţă a corpului, favorizând pierderea căldurii). În plus, trebuie ţinut cont de umiditate, pentru că, dacă aerul nu este suficient umidifiat, pielea şi mucoasele se usucă, nou-născutul respiră dificil datorită mucoasei nazale uscate, este agitat şi suge greu. De asemenea, curăţarea camerei se va face cu substanţe netoxice şi după scoaterea nou-născutului din cameră”, au explicat medicii.

Foarte important, toate persoanele care intră în contact cu nou-născutul trebuie să fie sănătoase şi să respecte regulile de bază ale igienei la manipularea bebeluşului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.