Sfatul medicului
129 accesări 02 Decembrie 2019 0 comentarii

Delicioasele aripioare de pui, periculoase pentru sănătate?

Multe persoane preferă să cumpere pui direct de la ţărani, pentru a evita carnea din magazin. De ce? Din simplul motiv că au auzit şi au văzut în diferite postări pe internet că ce se găseşte în supermarket-uri este injectat cu hormoni. Mai mult decât atât, crescătorii care comercializează aceste păsări ar folosi şi antibiotice, pentru ca păsările să reziste şi în medii improprii, iar pastile duc şi la îngrăşarea păsărilor. Cert este că nu există absolut nicio diferenţă de textură între carnea tratată cu substanţe nocive şi cea organică, susţin specialiştii.

Spre exemplu, o femeie din Statele Unite ale Americii a ajuns la medic cu dureri abdominale severe, iar medicii au anunţat-o că are un chist, pe care l-au îndepărtat chirurgical. La câteva luni după operaţie, chistul a reapărut. Atunci, medicul ginecolog a întrebat-o dacă mănâncă frecvent aripioare de pui. Răspunsul femeii a fost afirmativ. Din păcate, acest obicei alimentar i-a provocat probleme de sănătate.

Medicii susţin că puii sunt injectaţi cu steroizi pentru o creştere rapidă, iar injecţiile sunt făcute în gât sau în aripi, aşa că acolo sunt cele mai mari concentraţii de steroizi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.